Litt til og fra på bloggen nå som det er høstferie, men i dag har vi smakt noe som fortjener en liten post.
Som dere vet baker jeg mye gjærbakst, -fra bunnen av, og siden vi allikevel skulle sette en deig i anledning Kanelbullens Dag i Sverige i dag, lagde vi dobbel porsjon for å teste Freias nye Smelt.
Tidligere har jeg ofte brukt Melkelinsene fra Freia, som stadig ble vanskeligere å få tak i, og 1. september skjønte jeg jo hvorfor. Da kom etterfølgeren Smelt, både i lys og mørk variant.
Under dagens bollebaking prøvde vi begge for å se om det var noe annet enn emballasjen som var forskjellig. Et artig lite eksperiment.
Må si jeg synes Smeltposen er mer tidsriktig og aktuell. Emballasjen til Melkelinsene er så vidt jeg vet ikke oppdatert helt siden den ble lansert. Kanskje det var på tide med en oppgradering?
Melkelinsene er som avkledde, lyse NonStop. Veldig gode. Ica solgte ut lageret sitt til en veldig gunstig pris for et par uker siden, så nå har jeg melkelinser for resten av året og neste også. 😉
Smeltbitene er mye mindre og dråpeformede. Mmm, veldig ferske og gode, vi smakte ganske mange underveis i bakingen.
Da var det bare å prøve begge.
Smelt har fått navnet sitt med rette. De smeltet veldig lett inne i bollene, lettere enn Melkelinsene. Det ble små felt inne i bollene med helt smeltet mjuk sjokolade. Jeg likte egentlig Melkelinsene bedre. Da ble sjokoladeklumpene litt mer definerte og fastere. Men smaken var selvfølgelig identisk på begge typen biter -lys og god melkesjokolade.
Vi prøvde også ut om de faktisk lett lot seg smelte, og de gjorde de. Riktignok trengte de litt lengre tid i micro’n enn det sto på pakken, men ikke mye. Og de smeltet fint og ble til en veldig glatt og delikat masse. Lekkert.
Vi smurte den på noen få boller. Akkurat det ble for søtt for meg, men det passet tydeligvis godt for de med litt yngre smakssans. 😛
Sånn ble det på bollen:
Jada, det blir nok gjenkjøp av disse etter at Melkelinselageret mitt er tømt. Neste gang tror jeg at jeg må prøvde de med mørk sjokolade.
Andre som har prøvd disse? Eller noen som har forslag til hva de mørke kan brukes til? 🙂
Gjenkjøp: Ja
Wow…det så jo helt fantastisk godt ut. Yummi 🙂
Har du en god oppskrift på bollene du vil dele???
He-he, bruker en helt ordinær bolleoppskrift:
50 g gjær
100 g sukker
100 g smeltet margarin
5 dl melk (bruker helmelk)
En klype salt
1 ts kardemomme
ca 800 gr hvetemel
I tillegg bruker jeg alltid både luftigere bakst og ferskere bakst fra Idun, se eget innlegg: http://www.consuming.co/2013/01/bakehjelp/
De er jeg kjempefornøyd med! 🙂
God baking!
Takk for oppskrift . Denne oppskriften skal prøves ut 🙂
Har ventet lenge på denne typen sjokolade til bakst i Norge. Jeg synes de andre linsene blir for store. Nå bruker jeg mest slike sjokoladedråper i kjeks og is, heller enn i boller, og da gjør det seg absolutt best med mindre biter. Jeg har frem til nå måtte hamstre hershey og nestlé tollhouse sjokoladedråper hver gang jeg har kommet over dem i utlandet, så absolutt gledelig at det nå er mulig å få tak i sjokoladedråper i Norge! Og attpåtil med mørk sjokolade! Hill Freia! 😉
Hei!
Vi har brukt begge typer både mørk og lys til å dyppe frukt på spyd – mmmmm …. nydelig!
Å, ja det er den sikkert perfekt til! 🙂
Leste en oppskrift om cakepops… Var vel rett og slett oreokjeks (uten fyllet), finknust og blandet med philadelphiaost. Formes som kuler, fester en pinne i de, og dypper de i mørk sjokolade… Var det hun Manuela som hadde lagt ut oppskriften tro? Jeg tenkte i allefall å prøve den mørke smelt-sjokoladen til disse!:)
Ja det hørtes ikke vanskelig ut. Sjokoladen smeltet i hvertfall veldig lett, men den brukte ganske lang tid på å stivne igjen. 🙂
Disse gjør seg kjempegodt oppå lyse muffins på toro! Lot muffinsene stå et par minutter i ovnen før jeg la på sjokoladen for at den ikke skulle synke. Kjempegodt! 😀
Så lurt! 🙂
Jeg brukte lys smelt i fyll til sjokoladekake, sammen en litt lakris ga det en deilig smak. Og i forhold til en mørk sjokoladekake helt nydelig. Fikk goodie-bag på premierefesten med både lys og mørk smelt:) Ikke dum disse her:)
Her var det prisen som gjorde alt for meg. Kjøpte de på Kiwi, og de hadde begge typer. Melkelinsene var vel minst dobbelt så dyre pr g. Husker ikke prisene i farten men forskjellen var helt enorm.
Ettersom jeg skulle bruke de til boller og alltid liker å fylle bollene inni midten bare med sjokolade (pleier bruke en stor bit melkesjokolade fra vanlig blokk) og ikke en bit her og en bit her så har det ikke noe å si for meg hvor store de er. Funka jo kjempebra detta, men platene er vel billigere så går nok tilbake til det..