På søndag bakte vi muffins i regnværet. Fant ut at Toros nye Bakemiks for Gulrotkake sikkert kunne fordeles i former, og etter litt googling fikk vi det bekreftet via bakebloggen til Toro (Baking for alle). Vi kunne selvfølgelig bare kjørt på uten undersøkelser også. Det var jo bare å fordele røren i flere små former fremfor en stor. Jeg synes imidlertid alltid det er greit å få tips til steketid og temperatur når jeg avviker fra det som står bakpå slike pakker.
Fremgangsmåten var klassisk Toro. Man blander tørrmiksen med olje og vann, og selvfølgelig raspet gulrot.
Argh, lurer forresten på hvorfor ingen har funnet opp en slags fingerbeskytter man kan bruke når man rasper gulrot. Jeg ender alltid opp med å raspe opp huden min. Alltid. Jeg skulle hatt noen slags ringer med store beskyttelsesplater jeg kunne tredd på fingrene eller noe sånt. Kan ikke noen begynne å produsere det? Jeg kan umulig være den eneste i landet som harver opp skinnet mitt når jeg lager mat? Og det gjør jo vondt også.
OK, gulrot ble det, røren ble ferdig, og vi lagde ei hel plate med muffins.
Det duftet magisk da de sto i ovnen, og etter 12 minutter var de ferdige.
Smaken var heldigvis like deilig som duften. Nå er jo nesten all nylaget bakst god da. Det skal litt til å ikke passere som godkjent. Og her fikk vi saftige, passe krydrede muffins slik både gulrotkake og gulrotmuffins pleier å smake. Mmm, både jentene og jeg gaflet i oss. Det blir kanskje å banne litt kjerka, men jeg kunne egentlig ønsket meg dem noe søtere. Ikke mye, men et hakk. Når jeg spiste dem uten glasur ble de en tanke pregløse. Men så fort glasuren kom på ordnet det seg. Det er kanskje en grunn til at de ikke er søtere? Det hadde ratt blitt for mye av et gode med både søtere muffins og søt glasur.
Jeg brukte forresten Toro sin nye Ostekrem på toppen her – eget innlegg om den kommer etter hvert.
Jeg liker egentlig å bake gulrotkake fra bunnen. Oppskriften fra Det søte liv-bloggen blir alltid vellykket, og kaken er garantert suksess. Uasnett anledning og forsamling. Men jeg ser ikke bort i fra gjenkjøp av denne miksen heller. Syntes den passet ypperlig til muffins, resultatet ble bra og ikke minst var den rask å lage.
Håper det er miks som bli værende.
Gjenkjøp: Ja
Mmm 🙂 Gulrotkake er en av mine favorittkaker – evt så er det ostekremen som gjør det. Det er jo så godt 😉 Veldig lurt og kjekt at man kan lage det som muffins! Alltid greit med noe godt i fryseren! 🙂
He he ja. Disse rakk aldri komme i fryser’n.
Vet du (eller noen andre) om dette er den samme gulrotkaken Toro hadde for 3-4 år siden? Det er den eneste posekaken jeg har prøvd, og den forsvant fra hyllene før jeg fikk kjøpt en pakke til. Glasuren var så god at jeg klippet ut oppskriften og fortsatt har den hengende på kjøkkenet 😛
Det vet jeg dessverre ikke. 🙂