Det er ikke så ofte vi har potetstappe til middag. Og de få gangene vi har det, foretrekker jeg faktisk å lage fra bunnen fremfor å bruke halvfabrikata. Men nå måtte jeg selvfølgelig teste ut Noras nye løsning; frossen Hjemmelaget Potetstappe.
Dette er altså en pose fra frysedisken, med noe lysegult oppi, som ser ut som om det har gått igjennom en kjøttkvern. Pussig.
Man koker opp melk, tilsetter denne substansen, og koker opp igjen. Og så har man potetstappe.
Jaja, var jo verdt et forsøk tenkte jeg.
Den smakte nok en anelse mer poteter enn disse posene med pulver man kan kjøpe. Og ja, den var helt grei å spise. Men jeg jubler nok ikke innvendig ved tanken på å kjøpe den igjen. Det er og blir posemat. Den hadde nok smakt bedre med enda litt mer smør i (jeg var litt gjerrig), så hvis jeg noen gang lager den igjen, skal jeg huske på det. Og så måtte jeg ha i litt gressløk.
Synes faktisk det var litt mye hassel å lage den. Når jeg tenker etter tok det ikke så lang tid sånn egentlig, men det føltes litt sånn allikevel.
Tviler veeeeeldig på om denne har kommet for å bli altså. Hva tror dere folkens?
Men teamet hos Nora skal ha for kreativiteten! 🙂
Hm, det første jeg tenkte var at må man koke melk? For synes at det skal være veldig enkelt når det er posemat. I alle fall potetmos, for det er ikke veldig vanskelig å lage selv.
Ja man måtte koke melk, og de var ikke så kult…
Pluss for reint innhold, flere potetmosposer gjør meg møkksyk (les gjerne under Bedre livstil – e-stoffer jeg unngår). Men jeg tenkte først at “aha varme opp frossen potetmos – det må være bedre?”
Men HVORDAN er frossent pulver man fortsatt må ha melk i selv, bedre, enklere?? Nei. Jeg nekter litt å teste. Det jeg har lest er at noe sier som deg – smaker litt mer potet, er litt mer klumpete. Og han jeg bor med “liker ikke hjemmelaget potetmos pga den er så rar i konsistensen” (er han som er rar i huet!), så da er det neppe noe for ham.
Lage selv må jeg få gjort en dag. Så kan han sitte der med pulveret sitt 😉
Kniser litt med tanke på hjemmelaget, er litt vittig at de alltid skal prøve å lure folk på den;0)
Ja veldig rart det der. Både hjemmelaget Grandiosa og potetstappe… 🙂
Har prøv denne også jeg 🙂
Ingen gjenkjøp på oss.
Synes det var “hæssel” med koking av melk, og at den skulle varmes opp igjen etter at de frosne “riskorna” (potetene så ut som ris…)var putta oppi.
Ok konsistens, men litt smakløs (tilsatte muskat selv)
Så jeg har ingen tro på at denne overlever.
Bruker kort tid på å lage selv også hvis potetene deles i små terninger så kokes de superraskt 🙂
Enig med deg. Og denne frossenvarianten var jo dobbelt så dyr som disse pulverposene. Så skal man ha noe ferdig kam man like gjerne velge dem. Men som du sier går det superkjapt å koke poteter i små biter. Og det smaker mye bedre! 🙂
Niks er nok ingen stayer denne her nei.
Ferdig posene ja, har du sett hva ferdigposene inneholder kontra denne varianten her?
Høres ikke ut som om du har det.
Mener selvfølgelig pulverposer 🙂
Vi har prøvd den. og vi er glad det var pga et tilbud på coop. 😛 For kjøpte vi den posen fikk vi med 800 g kjøttboller. 😛
Den var ikke god og vi kommer ikke til å kjøpe den så lenge vi ikke får noe bedre med. 😛
Smakte nesten som potetskall og vi måtte ha salt, pepper, grillkrydder og gressløk fra hagen. Ingen gjenkjøp
Nei, er nok flere som stemmer for ingen gjenkjøp…
Hæ? Har du sett hva som er i?
Ingrediensene er 100% poteter.
Ingenting annet, altså mye bedre enn posemat, men man må tilsette krydder selv ja.
Fortsatt for tidkrevende for oss de 3 gangene i året vi spiser ferdigstappe.
Dette har man jo fått på IKEA i matbutikken i lang tid.. Ikke noe nyhet! 😉
Oi, det visste jeg faktisk ikke 🙂 Forsvinner nok uansett altså.
Har sett at Nora har kommet med denne stappen, men har ikke prøvd den. Det tror jeg heller jeg ikke kommer til å gjøre etter dette innlegget og kommentarer! 😉 Det er jo så enkelt å lage stappe fra bunnen av, og hjemmelaget blir jo helt nydelig også! 🙂
Ha en fin dag! 🙂
Helt enig – den man lager fra bunnen er best 🙂