Dere husker kanskje innlegget jeg skrev i høst om Freias Smelt med melkesjokolade? (Kan leses her)
I forbindelse med årets julebakst har vi nå også forsøkt den mørke varianten.
Det er jo ingen nyhet lenger, men det blir nå et innlegg om den allikevel.
Akkurat som med de lyse, synes jeg dråpene brukte litt lengre tid på å smelte enn jeg hadde forestilt meg. Men når de først var smeltet ble det en veldig glatt, jevn og delikat sjokolade som var lett å pynte med.
Vi brukte Smelten på årets peppermynter. Tømte den smeltede blandingen over i en sprøytepose og fikk på plass en fin liten mengde på hver enhet. Sjokolade bruker ganske lang tid på å stivne igjen, men når den først har fått litt tid på seg blir den fast og fin.
Smaken er god, som ordinær, mørk sjokolade. Akkurat i denne blandingen tilsatte jeg faktisk noen lyse Smelt-dråper også, så det ikke skulle bli riktig så sterk smak. Mmm, veldig godt. 😛 Kommer til å bruke disse til massevis av baking framover.
Gjenkjøp: Ja
Blitt en favoritt hos meg og, vi fikk prøve dem da vi var på premierefesten, goodie-bag fra Freia. Synd Ikea sluttet med sin 70% sjokolade, den likte jeg nemlig godt:) Brukte melkesjokolade-smelten i kokosmakroner…og fikk bounty-taste-alike;)
🙂
Synes det er alt for vanskelig å finne freia 70% Smelt i butikkene. .Hvorfor er den ikke mer markedsført i stedet for de lyse” kjedelig” dråpene . Hvilken kjede har dere avtale med? Det er helt tilfeldig at jeg finner dråper, og da må jeg selvfølgelig kjøpe opp et lager. Her jeg bor i Norder Vestfold har jeg ikke funnet produktet i noen av butikkene.Må helt til Drangedal for å få fatt i dråpene.
Du får sende en mail til Freia 🙂