For noen dager siden prøvde jeg den nye Paibunnen fra Møllerens.
Dette er en ny posemiks og jeg har vært så heldig å få den tilsendt. Takker og bukker, nikker og neier. 🙂
Fremgangsmåten er ikke riktig så enkel som på pizzabunnen jeg skrev om i forrige uke (innlegg her). Man skal faktisk smuldre inn margarin i melblandingen først, før man tilsetter væske. Litt uvant. Det er helt greit, og går lett og fint, men jeg registrerte at det var litt mer jobb enn man er vant til med disse ferdige bakemiksene. Men det er jo egentlig riktig å gjøre det når man baker paibunn.
Deigen ble lett og fin, og liksom noe luftigere enn forventet. Den var lett å kjevle ut og enkel å få på plass i formen sin. Og den var ikke spesielt klissete. Jeg prikket den litt med en gaffel og stekte den i 5 minutter før jeg la i fyllet. Så var det tilbake i ovnen i ca 35 minutter. Lagde en spinatpai denne gangen. Mmmmm….. 😛
Jeg synes smaken på denne paibunnen var veldig god. Og det syntes besøket mitt også. 🙂 Den skilte seg litt fra andre paibunner fordi den hevet seg noe mer. Resultatet var litt luftigere og litt mer fluffy. Allikevel ble kanten ganske sprø. Det minnet meg noe mer om ordinær gjærbakst enn en paibunn egentlig. Hadde forventet at den skulle være litt tettere. Altså mer kompakt på et vis, uten at den blir tung. (Glemte dessverre å ta bilde av den ferdigstekte paien, siden det ringte på døra.)
Er litt usikker på om jeg kjøper den igjen, men det har ikke med smak eller konsistens å gjøre. For den var som nevnt god. Det er fremgangsmåten som fremkaller den lille tvilen. Det var liksom litt mer arbeid, og hvis jeg skal i gang med smørsmuldring, kjenner jeg at jeg egentlig like gjerne kan bake fra bunnen.
Hva tenker dere da? Har dere smakt denne enda?
Gjenkjøp: Muligens
Hmm, tror ikke jeg gidder å kjøpe denne! Når en lager paideig selv, så må man jo smuldre mel og smør, så hva er det egentlig i denne blandingen som er så spesiell da?
Møllerens paibunn er jo ren svindel. Posen innholder ingenting annet en hvetemel (som en må betale i dyre dommer for) og litt hevingsmiddel. Lager en paibunn selv, så er det jo akkurat like mye arbeid, bare at en får melet for under halve prisen. Vanlige paibunner består jo stortsett kun av mel og smør.