Siden jeg nå endelig har smakt den, må jeg skrive en liten post om Tines Ekte Hvit Geitost.
Regner med at ganske mange av dere har smakt allerede, altså dere som har interesse for nyheter altså.
Tja, jeg hadde forventet noe Snøfriskaktig, og det synes jeg faktisk jeg fikk. Den smaker som en mild, litt kjedelig hverdagschevre egentlig. På brødskiva dugde den sånn passe, men jeg kan tenke meg at den blir bra i f.eks en pai, eller rullet sammen med skinke i en lefse/tortilla. Er absolutt verdt forsøket.
Konsistensen er fast som hos andre hvitoster, den var uten hull og smuldret ikke. Må gi den litt skryt for utseende. Den var så delikat, ren og glatt. Fargen var nesten litt uskyldig, akkurat på riktige siden før den bikket grensa til stusselig og trist. Rett og slett en pen ost synes jeg. Og skivene ble tette og fine uten rifter og bøss – veldig bra. Ok, det kan ha noe med ostehøvelen å gjøre også, men jeg velger å gi creden til osten.
Er ikke helt overbevist om gjenkjøp, men siden jeg innimellom bruker en paioppskrift som inneholder chevre, utelukker jeg ikke at denne blir valgt fremfor en bløt variant neste gang. Vi får sjå.
Er det kanskje noen som har tips til andre bruksområder for denne geitosten? Hva synes dere om den?
Gjenkjøp: Kanskje
Hvordan var smaken i forhold til chèvre? Lager ofte omelett med chèvre, så konsistensen har ikke så mye å si.
Smaker mild chevre, så den passer sikkert fint i omelett.
Underlig at Tine lanserer en ny hvit geitost når de allerede har to (gode) utgaver.
http://www.tine.no/presserom/nyheter/lykle-og-balsfjord-spesialitet-merket
Disse er kanskje noe fetere og mer egnet til ostebord og som snacks. Ellers er hvit geiost fin å bruke i salater hvis man vil ha litt ekstra smak, som en beskjeden feta.
Ja du kan så si.
Ja i salat er den sikkert god. Det hadde jeg ikke tenkt på. Takk for tips.