Huff, det ble en del fett og sukker i vinterferien gitt, men heldigvis ikke utelukkende. Jeg har faktisk også forsøkt en spennende, sunn nyhet, nemlig Sour fra Vita hjertego’.
Sour er et alternativ til rømme, hvis man f.eks ønsker en litt sunnere middag. Den er laget av kjernemelk og planteoljer, og kan brukes varm, kald eller den kan kokes. Virket jo lovende det.
Det luktet ikke så mye da jeg åpnet lokket. Hadde kanskje trodd det skulle komme en eim av noe, eller at det skulle lukte som en litt sur lettrømme. Den lille duften jeg kjente var egentlig ganske diskret, ikke stram som antatt. Fint!
Konsistensen var ganske tynn. Den var ikke helt rennende, men heller ikke så fyldig som alternativer med mer fett. Det var også nesten så man kunne se noen små spetter, eller noe på grensen til kornete. Allikevel var den glatt, og selv om fargen selvfølgelig er hvit, virket den noe mer transparent enn vanlig lettrømme.
Vi smakte den faktisk til taco en dag i ferien vi var ganske mange samlet. Synes alltid det er greit å teste produkter i reelle situasjoner, og i tillegg er det artig å høre hva andre mener. Stas hvis jeg klarer å verve noen nye tilhengere.
Smaken var egentlig ganske slik jeg hadde forventet at den skulle være. Som et lightprodukt. Det kjentes som en litt tynnere og mild lettrømme, absolutt helt okay. Siden den ikke smakte så sterkt, peker bruksområdene seg ganske greit ut for meg. Der jeg er opptatt av å kjenne gjennomført rømmesmak velger jeg trolig fortsatt lettrømme. Der jeg trenger rømme mer som et av mange tilbehør eller som en ingrediens, altså til dipp, guacamole ell. lig, kan jeg absolutt velge denne.
Begge mine små nevøer syntes det var så godt at de insisterte på hver sin tacolefse med bare “rømmen til tante Ingvild” smurt utover. Er imidlertid usikker på om det var selve smaken, eller faktumet at det var tante sin rømme, som gjorde utslaget. Spist ble det uansett. 🙂
Denne kan jeg fint kjøpe igjen, til sitt bruk. Håper den varer i hyllene.
Hva synes dere da? Flere som har smakt?
Gjenkjøp: Ja