Gräddost-type fra Synnøve

Her i huset spiser vi stadig gräddost. Ble derfor glad da jeg leste at det skulle komme en ny Gräddost-type fra Synnøve, og tenkte selvfølgelig at den måtte testes. Særlig fordi den skulle inneholde noe mindre fett enn de andre gräddostene. For selv om gräddost er skikkelig godt, og jeg ikke er spesielt opptatt av å telle kalorier, må vi være ærlige folkens. Den inneholder en litt vel raus fettmengde. Og det er ikke helt heldig hvis man skal ha det på maten hver bidige dag. Sant?

Jeg har leita og leita, men enda ikke klart å oppdrive den nye osten i stykke. Kjøpte derfor ei pakke med ferdig skiver, slik at jeg fikk smakt. Selv om det egentlig strider litt i mot mine prinsipper. Finnes den egentlig som hel ost? Den må da gjøre det?

Gräddost

Disse bildene er tatt tidlig en morgen med mobilen, rett før jeg skulle på jobb, så de er ikke verdens beste. Men jeg er ikke typen til å dra fram speilreflekskamera og dandere maten lekkert før klokken 8 om morgenen. Beklager, men da er jeg altfor trøtt.

Gräddost åpnet

Her ser dere skivene og osten. Klare for å havne i matboksen min. Synes nesten det lignet litt på Perleosten til Synnøve. Samme type rifter.

Gräddost på nista

Smaken var fin den. Mild og snill. Det kjentes som gräddost, men den var ikke riktig så fettete som de vanlige typene. Merket det på fingertuppene. De ble ikke så glinsende som vanlig. Skulle så ønske jeg fant denne i klump. Altså som ostestykke. Da kunne jeg høvlet noen skiver i mer passende tykkelse enn disse her. De var nemlig litt for voldsomme for brødskivene mine. Trenger ikke så mye pålegg jeg.

Jeg leiter stadig videre for å finne sjølve osten, og når den dukker opp blir det gjenkjøp.
Tips meg gjerne hvis dere finner den.
Andre som har smakt?

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Gräddost-type fra Synnøve”

  1. Oj, denne må absolutt testes, vi er nemlig storfan av den typen ost her i huset. Tror nesten jeg skal overtale mannen til en sverigetur nåt det kommer penger inn igjen, for der får vi jo kjøpt sånne store oster.. hihi..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.