Når det en sjelden gang kommer nyheter i frukt & grøntavdelingen må de så klart testes. Kjøpte derfor dette lille begeret med Kiwibær på Meny og tygde i vei.
Synes de var utrolig små og søte. De smakte som en slags blanding av kiwi og stikkelsbær med noe bittelitt eplete som slo inn innimellom. Smaken var bare søt, ikke syrlig. Konsistensen på kjernen var bløt med mange frø som kjentes litt for tydelig, og skinnet var en anelse seigt. Helt greie, men det ble altså ikke stormende jubel rundt kjøkkenfjøla. Tror nok ikke det blir noe gjenkjøp. Det som er litt dumt med slike nye og til dels eksotiske frukter er at man ikke vet når de er overmodne og når de er kart, slik som man lett merker på kjent frukt og bær.
Det har forresten også dukket opp mye annet spennende på Meny i det siste. F.eks utrolig dekorativt med slik stripete paprika.
Og så var det mye annet eksotisk:
Moro med nye smaker, om enn det bare er i salg akkurat nå i høstukene. Tror vel ikke alt dette er kommet for å bli året rundt. Helt okay det, vil liker sesongprodukter vi, ikke sant?
Tamarillo er kjempegodt, bare husk å skrelle av skallet (skallet kan gi ubehag og skal ikke spises). Prøv den i en hjemmelaget tomatsalsa med hvitløk og urter! Men Physiallis har da vært i salg i mangen år, men da med de dekorative, tørre, gule bladene rundt
Så spennende!!! Er nesten aldri på Meny, så var glad jeg så dette innlegget 🙂
Molly
Ja, moro med litt variasjon!
Korleis har kiwibær og stripete paprika blitt avla fram?
Sikkert masse genmanipulering