Jada, de er her i år også.
Foreløpig har jeg bare sett dem på Statoil og Nille, men de kommer garantert flere steder om kort tid.
Samme eggene, samme kartong og samme lilla skjeer.
Nå er ikke dette en blogg hvor jeg kaster meg inn i ulike samfunnsdebatter, det finnes det nok andre blogger og andre fora for. Allikevel må jeg si at det forbauser meg veldig at ikke Freia har erstattet palmeoljen i eggene med noe annet i år? De fikk da rimelig mye pes for det i fjor? Gjorde de ikke?
Kom igjen Freia. Kutt ut palmeoljen, og kom samtidig med litt oppdatert innpakning og skjeer i en annen farge neste år. Jeg blir nostalgisk når jeg ser kartongen, men liker fortsatt modernisering og oppgraderinger. Hva med ny farge på skjeene hvert år for eksempel? Dere hadde jo orange før, men de siste årene har de vært lilla. Hva med grønne? Gule? Røde eller hvite? Og en litt annen folie rundt hvert egg? Forandring fryder.
Vi har kjøpt en kartong i dag, men jeg tror det blir med denne ene i år.
Noen som er glade for gjensynet? 🐣
Oioi, elsker påskeegg! Personlig liker jeg at de har samme designet hvert år 🙂 Men enig med palmeoljen!
Ja, den bør de fjerne altså.
Hvorfor skal de fjerne palmeoljen? Kun fordi vi har et helt ekstremt fokus på det på den lille flekken vi bor på?
Freia bruker kun palmeolje fra sertifiserte leverandører, så det er ikke ødeleggende for regnskogen. Helsefarlig er det heller ikke, selv om enkelte konspirasjonsteoretikere mener det.
Grunnen til at palmeolje blir brukt, er at den har unike egenskaper. Produsentene kan ikke uten videre bytte den ut, uten at det går utover kvaliteten på produktet! Da er det mye bedre at Mondelez bruker tid på å finne en god oppskrift uten palmeolje, enn å hive det ut umiddelbart for å gjøre norske bloggere fornøyde 😉
Ha ha, det handler vel strengt tatt ikke om norske bloggere.
Når det gjelder Freia Påskeegg og palmeolje, så handler det om norske bloggere jo. Var jo i fjor at det eksploderte med hets og boikott av Freia, etter et håpløst innlegg om nedbrente trær og global oppvarming på en norsk rosablogg.
Helt enig her – i medienes enkle verden er palmeolje blitt en syndebukk det er lett å ta. Disse eggene kan antakelig ikke lages uten palmeolje, noe som også bør være helt uproblematisk ut fra et miljø- og helseperspektiv. Men for meg er det greit – jeg synes disse er så vonde og ekle at jeg klarer fint å styre unna 🙂
Ekle?? 🙂 De er litt mektige, men ekle er jeg ikke enig i.
Var det ikke noe ifjor om at de ikke kunne lage eggene uten palmeolje? Jeg kjøper noen esker hvert år uansett jeg, har ingen sterke meninger om palmeolje kjenner jeg.
Ellers er det som det er med julegodtet: Altfor tidlig!
He he, hvis de vil får de det nok til tror jeg. Sikkert et spørsmål om ressurser, kapasitet og prioritering. -Som med mye annet. Og ja det er tidlig med påskegodt i januar, men like gøy å oppdage det hvert år.
Altfor tidlig å komme med Påske-Godt allerede i Januar. Dem starter altfor tidlig med jul og altfor tidlig med påske.
Hei hei! Du har sikkert fått med deg artikkelen (http://www.side2.no/aktuelt/na-kommer-disse-matnyhetene/3423184525.html) på side 2 over enda flere produkter som kommer.. I anledning produktslippet vil jeg komme med et ønske angående testing. Er veldig nysgjerrig på Atkins Advantage Chocolate Raspberry, Skyr med kokossmak og de nye produktene i Synnøve Flow testen 🙂
Ser fram til du kommer ut med flere omtaler – og ”god testing” 😀
Hei, ja så artikkelen – veldig moro. Ja, gleder meg til Synnøve Flow og mye av det andre. Klør i fingrene etter å teste, så håper noe blir å finne i butikk snart! 🙂
De er forøvrig ikke vegetar-vennlige…
Takk for den opplysningen! Vet du hvorfor ikke? På grunn av myse eller emulgatorene? Ble veldig nysgjerrig her…
Emulgator (e475) som er av animalsk opprinnelse. Dobbeltsjekk gjerne med Freia.
Nidar sjokoladeegg kommer uten palmeolje nå. Det er visst ikke umulig likevel
Neida, det er ikke umulig 🙂
Kan ikke lage disse uten palmeolje – fyllet blir i så fall noe helt annet