.
Da blir det en kort post om indisk her igjen. Dere leste kanskje at jeg for en stund siden smakte på Korma fra Masalamagic (innlegg her). I samme slengen testet vi faktisk også deres nye Basmatiris.

Dette skal være en pakke med langkornet og vellagret kvalitetsris. Altså noe annet enn pakkene med boil-in-bag som vi så lett kan ty til en i en travel hverdag. Jeg visste ikke at lagring, aroma og lengde indikerte risens kvalitet, men det sto faktisk på baksiden av denne pakken. Så der lærte jeg noe nytt.

Under her ser dere innholdet i pakken. En stor samlepose med 500 gram ris. Man må altså måle opp ønskelig mengde på gamemåten, og deretter skylle risen noen ganger før bruk. Greit å være klar over dette på forhånd, siden det tar bitte litt lengre tid enn å slenge boil-in-bagposen i kjelen. Og om man er usikker på framgangsmåten, står det veldig greit forklart på baksiden av esken. Jeg er skikkelig klønete på å lage indisk, så da er det greit at det tilbys litt hjelp på hjemmesiden deres. Esken var forresten ganske lekker. Litt uvant at ris kommer i en såpass slank og smal pakning.

Etter skyling skal risen bløtlegges i dobbel mengde vann i 15-20 minutter. Dette skal gjøre at den blir mjukere og at den koker raskere. Jeg lot den bare bli liggende i en bolle mens jeg forberedte andre deler av måltidet. Etter bløtingen skulle risen kokes, og heldigvis trengte den ikke så veldig lang tid i kjelen.

Dere vet hvordan ris smaker, så jeg behøver ikke skrive en lang avhandling om det her. Men jeg må ta med at risen faktisk var veldig god. Det var noe annet enn innholdet i den der småblaute pakka med boli-in-bag, uten tvil, selv om det ikke er så lett å sette fingeren på akkurat hva som gjorde at den smakte annerledes. Jeg var litt lunken og småskeptisk til å begynne med. Ris smaker vel ris, hvor spesiell kunne den egentlig være? Men det var noe med konsistensen. Den virket både fastere og samtidig luftigere enn forventet, uten at kornene på noen måte kjentes hard. Den kjentes i hvertfall ikke vassen. Og det som også var artig var at besøket mitt uoppfordret kommenterte, «Så deilig ris», da vi satt og spiste. Selv om hun ikke visste noe om at dette var er risnyhet.

Selv om denne basmatirisen var god blir det nok ikke noe jeg kommer til å kjøpe regelmessig framover. Jeg synes fortsatt det er utrolig lettvint med denne ferdigoppmålte risen i en travel lage-middag-situasjon, og så enorm var ikke forskjellen og matopplevelsen. Men når jeg har litt bedre tid, og skal gjøre meg litt mer flid med måltidet kan det være at jeg kjøper denne her igjen.
Hva bruker dere da? Boil-in-bag, eller ris som må måles opp og tilberedes på gamlemåten?
.
Gjenkjøp: Kanskje
..
Foretrekker boil-in-bag om jeg ikke skal krydre risen underveis, og slenge i noen grønnsaker rett før den er ferdig, men det blir likevel på gamlemåten, rett og slett fordi en boil-in-bag blir for mye til en person.
Ja den ser jeg helt klart. 🙂
Kjøper helt klart ris som må måles opp på “gamlemåten”. Syns ikke slike boil in bag er noe særlig praktisk, og så vanskelig eller lang tid tar det ikke å koke ris 🙂
Nei, det er jo egentlig ikke det. 🙂
HVOR LENGE SKAL RISEN KOKES ?