I dag bakte vi rundstykker. Toro kom jo med så mange nye bakeposer i vinter, og siden vi hadde god tid i formiddag fant vi ut at vi måtte teste en av dem. Valget falt på den som heter Grove rundstykker med havregryn.
Dette er en Toromiks med klassisk fremgangsmåte. Man tømmer posens innhold i en bakebolle, tilsetter olje og vann og blander alt sammen. Igjen står det på pakken at man skal blande alt sammen i en kjøkkenmaskin, men siden jeg fortsatt ikke har ein slek ein, måtte jeg hente fram en ny ampull med husmorkrefter. Ikke noe problem det altså.
Deigen var heldigvis ikke særlig tung å elte sammen, men om man skal holde på i 10 minutter slik det står på pakken blir det ganske tungt. Jeg juksa, og holdt ikke på riktig så lenge. -Men det ble bra for det altså. Det er ikke så lett å se på bildet her, men deigen ble ganske mørk til rundstykkedeig å være, og man kunne seg at den inneholdt spredte havregryn. Lovende.
Så var det heving i 30-60 minutter og deretter kunne man trille rundstykker.
Etter trilling var det 30 minutter med etterheving, og så var det klart for steking.
Før vi satte brettet inn i ovnen penslet vi med vann og strødde på litt frø og havregryn. Alt for få dem til å ligne mest mulig på bildet utenpå posen, sant?
Steketiden var 20 minutter og det kom ganske raskt en litt diskret nybakt-duft fra ovnen. Deilig.
Jeg stekte disse i bare 18 minutter, men allikevel ble de ganske mørke i fargen synes jeg. Jaja, det har vel sammenheng med at deigen var relativt grov.
Tja , hva skal man si? Dette var helt greie rundstykker. De smakte ikke sånn veldig mye, men nystekt bakst smaker vel nesten alltid godt uansett. Jeg hadde faktisk trodd det skulle være en tydeligere og dypere smak her, at man skulle kjenne litt mer enn bare konsistens i munnen, spesielt siden de var såpass grove, men greit nok. De var gode altså, bare mer anonyme enn jeg hadde forventet. Skorpen var sprø og fin og de ga faktisk en god metthetsfølelse. Stort pluss for det.
Selv om rundstykkene mettet bra og smaken var OK kommer jeg ikke til å kjøpe denne posen igjen. Litt av poenget med å bruke bakemikser for meg er at det skal gå kjapt, og dette var ikke en spesielt rask blanding. Det var akkurat like mye heving og elting som når man baker fra bunnen, ergo sparte jeg ikke noe tid på å bruke pose. Og siden rundstykker er superenkelt å mikse i hop, nærmest på slump uten posehjelp, fortsetter jeg nok med det fram til det evt. dukker opp en ny spennende bakemiks jeg vil teste. Allikevel må jeg gi en liten tommel opp for at det faktisk kommer mikser for grov bakst, ikke bare lys.
Til slutt må jeg ta med en liten bemerkning til Toro som har skrevet følgende på hjemmesiden sin: “Grove Rundstykker er en bakemiks til kjempe gode grove rundstykker med havregryn” Ehm, det heter kjempegode. I ett ord.
Gjenkjøp: Nei
Elsker at du retter på “kjempe gode” 🙂 Irriterer meg sånn over slikt selv.
He he, alt for mange som skriver feil…