Isrull Vanilje fra Hennig Olsen

Dette var virkelig en pussig nyhet. Vaniljeis på rull fra Hennig Olsen. Har dere sett?! Den må da være ny til slippet nå, ellers hadde vi vel fanget den opp i løpet av sommeren?

isrull-vanilje-fra-hennig-olsen

Esken lå i frysedisken på Kiwi og er på størrelse med en pakke bakepapir eller plastfolie. Inni ligger en plastrull litt tykkere enn en falukorv stappet med is. 0,77 liter for å være eksakt. For en utrolig festlig idé!

isrull-vanilje-fra-hennig-olsen-rullen

Se, det var hjelpestreker på plastikken så man kunne skjære flere, like tjukke skiver. Nesten som en fiskepudding.

isrull-vanilje-fra-hennig-olsen-streker-pa-rullen

Rullen inneholder altså helt vanlig, god vaniljeis, og i teorien kan den brukes til å lage mye kreativt. Lekre desserter eller små sandwicher der man f.eks. legger ei skive is mellom to cookies. Men det er altså i teorien. For selv om ideen her var fantastisk meldte det seg ganske raskt en utfordring rundt dette med temperatur. Alle vet hva som skjer når man tar på is med kroppstempererte fingre, sant? Og til tross for at jeg prøvde å være både rask og forsiktig, og bare holdt forsiktig utenpå plasten som omsluttet isen, begynte massen rimelig raskt å smelte. Og å skjære over rullen når den var mjuk var ikke lett. Plasten var såpass sterk at den bare bøyde unna for kniven og isen ble skvisa. Ergo må man handle lynraskt når isen er ordentlig dypfrossen for å få pene skiver. Skal man eksempelvis anrette is på flere  tallerkener til gjester har man ikke mye tid til pynt og dandering før servering. Dessuten var det også litt jobbigt å få av remsen med plast på hver skive uten å ødelegge den runde formen. Og å sette fram rullen slik at folk kan forsyne seg selv er ikke et alternativ. Tro meg.

isrull-vanilje-fra-hennig-olsen-i-biter

Jeg er litt skuffa over at ikke denne funka så bra som jeg hadde håpet. Isen smakte nydelig, men rullen må åpenbart være ordentlig dypfryst før man skjærer i den. Og da mener jeg virkelig nordpolenkald. Og når man først setter i gang å skjære må man være superkjapp og fokusert. Ellers ender man fort opp med å måtte skrape ut is fra plasthylsteret. Og da er hele poenget borte. Rullen kosta tross alt 70 kroner.

isrull-vanilje-fra-hennig-olsen-klar-til-spising

Strålende ide, deilig is, men totalproduktet holder ikke helt mål. Innmari dumt.

Gjenkjøp: Nei

 

8 thoughts on “Isrull Vanilje fra Hennig Olsen”

  1. Dette var snodig, lurer på hva de har tenkt på?

    Også prisen, da…70 kr?? Da kjøper man selvsagt heller 2 liters boksen til rundt 40 kr.

  2. Kult konsept, synd det ikke funket så godt i praksis. Den type innpakning var teit på is syns jeg. Lurer på hva de har tenkt på. Burde heller vært samme type innpakning som isboksene, bare at det var i pølseform. Burde jo gått an å lage det? Isen ser nesten ut som sånn tykk marsipanpølse når den er skåret opp og fysj for en pris for bare 0,77 liter. Men den så veldig god ut da, men tviler vel på at det blir en stayer. 🙂
    Ønsker deg en gooood helg! 🙂

  3. Så vidt jeg vet er dette samme konsept som selges på storhusholdning, og tanken er at du enkelt skal skjære deg en skive med litt is, og kjapt legge tilbake til fryseren. Da trenger ikke hele isen stå å “temperere” seg for å kunne ta en kule (Og isen blir kornete etter X-antall tininger….)

    Og jeg skal prøve, selvom jeg skjønner dette kan bli litt klin

    1. Ja, det gikk jo greit å skjære når den var ordentlig dypfryst. Men jeg skulle skjære to skiver til alle fem og på slutten da ble den for blaut. Sjøl om jeg var rask. Isen i seg sjøl var uansett knallgod!!

  4. Dette har de hatt i mange år, men ikke hele tiden.
    Husker dette fra jeg var barn, og nå er jeg 44.
    Men det er dumt at de priser seg ut av markedet med slike.
    Is har blitt fryktelig dyrt siste året.

    1. I alle dager, har de? Jeg (som er 42) kan ikke huske å ha sett det før. Hmm, jaja, jeg følger visst ikke godt nok med i isdisken. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.