En liten snopepost helt på tampen av høstferien. Jeg har nemlig endelig åpnet posen med Lakris i sjokolade fra Hval. En spennende og fremfor alt uventet nyhet. Jeg sier det igjen – det er aller morsomste er fortsatt å oppdage nyheter i butikk som ingen har skrevet om i forkant av lansering.
Jeg kjøpte posen for to uker siden, og har vært veldig nysgjerrig på å teste. Akkurat i ukene rundt slipp rekker jeg imidlertid ikke smake, spise og blogge om alt så fort som jeg egentlig skulle ønske, så posen har blitt liggende. Greit nok, det hadde jo vært litt trasig å bare legge ut en drøss med innlegg i de to ukene nærmest slipp og så la bloggen gå i dvale frem til februar igjen. Da sprer jeg heller testing og innlegg litt utover, så får dere heller bære over med at dere har rukket å teste en del selv i mellomtiden.
Tilbake til posen her som inneholder 150 gram små sjokoladebiter med lakrislinser på toppen. For en god ide! Tror ikke jeg har sett akkurat den kombinasjonen noe sted tidligere. Bare tilsvarende biter med linser i forskjellige farger. Eller kanskje biten eksisterer i diverse smågodtstativer uten at jeg har registrert det? (Akkurat når det gjelder smågodt er jeg veldig merkelojal til Nidar.) Må uansett si det var et tidsriktig produkt. Kombinasjonen lakris og sjokolade er jo svært så poppis om dagen.
Det luktet svakt lakris og mye sjokolade da jeg åpnet posen. Naturlig nok.
Bitene hadde fin størrelse, og var dekket med et tett lag små lakrislinser på toppen. Når jeg tok den første i munnen var min første assosiasjon barndommens hostesaft. Flere som er over 40 som husker den? Vet ikke hva den het, men den smakte lakrisaktig på en sterk, god måte. Altså så godt at man helst ville drikke hele flasken, selv om man måtte nøye seg med den strenge rasjonen på en spiseskje. Jeg kjente altså at det smakte litt lakris av disse bitene, men naturligvis dominerte sjokoladeinntrykket. Det er bare skallet rundt de små linsene som smaker lakris, god sådan, resten er ren sjokolade. Og bitene var gode de, uten tvil, men jeg hadde faktisk satt pris på enda litt mer lakrissmak. Og det sier jeg som ikke er noen lakrisperson. De små linsene var faktisk så gode at jeg kunne kjøpt dem og spist for seg selv. Tenk om de fantes i litt større størrelse? Som NonStop. Mmmm, det hadde vært digg.
Etter at jeg hadde tygget ferdig hver bit, satt jeg igjen med en ganske frisk ettersmak av lakris bak ved gommene. Ikke dumt. Fikk lyst til å smatte fornøyd, og må si at dette absolutt er en velkommen nyhet. Jeg klarte fint å fortære hele posen alene. Delte ikke med noen.
Må også ta med at jeg er glad det er blitt så mye lettere å få tak i produkter fra Hval i butikkene. Det er ikke så innmari lenge siden jeg alltid måtte gå på Nille når jeg skulle kjøpe den FANTASTISKE julemarispanen de har. Dere vet de bitene som har sjokolade på den ene siden? Magisk! Heldigvis er tilgjengeligheten bedre nå. Har dessuten sett at man kan bestille varer fra Hval direkte på nettsiden deres også (her). Genialt. Og slapp av dere. Jeg er fortsatt ikke en sånn blogger som skriver dette på oppdrag eller for å drive reklame. Jeg kjenner ingen hos Hval, og posen kjøpte jeg på Meny Trekanten i Asker for 37 kroner. Jeg tipser bare om nettsiden deres fordi jeg synes det er supert. Jeg heier på Hval!
Og ja, her kan det bli gjenkjøp, og så krysser jeg fingrene for at jeg etter hvert kan kjøpe lakrislinser med sjokolade i pose fra en eller annen produsent.
Gjenkjøp: Ja
Tror hostesaften heter Bergensk Brystbalsam.
Ha ha, meget mulig det.
På noen Rema butikker har de sånne i smågodt sortimentet sitt 🙂
Aha, takk. Hadde en mistanke om det. 🙂
Lakris til folket – det er på tide ! Det er noen år siden jeg måtte kjøpe lakrispulver i Danmark nå 🙂 Denne skal testes, Hval er godt, og det er jo også lakris! For øvrig gikk jeg forbi en slik løsvekbutikk ved Arkaden i Oslo i dag og til min glede så jeg i hyllen i vinduet der at de har Dumle lakris i løsvekt – hurra. Men må jo vente til Helga.
Ja, men helga kommer fort nå som mandagen er over. Hvis du er en ordentlig lakrisperson er jeg redd denne smaker for lite lakris for deg altså…. Man kjenner mest sjokolade.