Har dere sett denne lille bøtta med NÅ høstgrytebase fra Tine? Det var en nyhet jeg likte.
Disse middagsbasene har jo vært i salg en stund i andre smaker, og det er alltid moro når serier utvides.
I følge nettsiden til Tine inneholder denne sausen selleri, gulrot, persillerot, einebær og Crème Fraîche. Og det som er så utrolig genialt er at man kun skal tilsette kjøttdeig. Så fantastisk. Ikke at jeg er sånn superbegeistret for kjøttdeig i utgangspunktet, men det er så utrolig mye raskere å brune det framfor å skjære opp x antall gram kjøttfilet i biter og steke opp.
Her ser dere innholdet i bøtta. En fin brun masse med en anelse institusjonspreg. Man må imidlertid ikke la seg skremme av utseende, halvferdig mat ser ikke alltid like innbydende ut som en ferdig rett. Duften som sivet opp var svak, men behagelig. Det luktet faktisk litt høstlig og viltaktig, sammen med diverse grønnsaker, så jeg synes navnet passet bra. Høst og vilt hører definitivt sammen, og jeg fargen på massen var veldig autentisk. Blandingen minnet meg om en slags lapskaus eller gryterett fra barndommen, og selv om det luktet som en slags helhetlig saus, forsøkte liksom sellerien å trenge igjennom det hele og dominere. Men den fikk det ikke helt til.
På innsiden av pappemballasjen fulgte det forresten med ulike serveringstips – veldig greit for oss som ikke alltid er like kreative ved kjøkkenbenken etter en lang arbeidsdag.
Vi spiste bare med potetstappe, sopp og gulrot denne gangen og det fungerte helt strålende.
Smaken her var god den. Det skjønte dere sikkert på innledningen min. Det smaker ikke så veldig mye, sausen er ikke sterk, men de som evt. vil ha kraftigere smak kan jo bare tilsette litt eget krydder. Man kjenner smaken av grønnsaker altså, og det er også en og annen bit oppi sausen som gir tyggemotstand. Helhetsinntrykket var mildt og fløtesausaktig, selvfølgelig pga av Crème Fraîchen, og for en gangs skyld var det deilig å lage og spise noe som ikke smakte tomat eller chili. Brun saus er godt det.
Til slutt må jeg ta med at jeg synes disse middagsbasene er litt dyre. De koster mer enn en pose pulversaus for å si det sånn. Men siden det går så utrolig kjapt og greit å lage maten, og denne virkelig falt i smak, går det helt greit å betale de 55-60 kronene nå og da. Jeg kommer som dere skjønner til å kjøpe denne flere ganger og lurer faktisk veldig på om det er en limited edition eller ikke. Mest pga navnet. Noen som vet?
Gjenkjøp: Ja