Håndlaget Nan fra Masalamagic

I løpet av de snart 7 årene jeg har hatt denne bloggen har jeg testet utrolig mye godt. Selv om ikke alt som lanseres er like oppfinnsomt, er det mye som smaker bra og som jeg gjerne kjøper igjen etter første prøverunde. Allikevel skal det litt til før jeg blir imponert. Jeg kan bli både begeistret og entusiastisk, men ordentlig imponert blir jeg ikke veldig lett. Det er derfor desto artigere når det først skjer, og ofte er det overraskende hvilke produkter som fremkaller en slik reaksjon. Og her om dagen ved middagsbordet ble jeg faktisk litt imponert. Vi spiste indisk, og smakte nye nanbrød fra Masalamagic.

Jeg har testet noen av de andre produktene fra Masalamagic tidligere, og som dere vet heier jeg alltid på de små utfordrerne som tør å satse. Nå har de altså kommet med et nanbrød som skal være håndlaget og stekt i tandoor. Jeg er ikke veldig bevandret i termer fra det indiske kjøkken, men har skjønt at tandoor er en tønneformet ovn som kan bli veldig, veldig varm.

Pakken inneholdet to nanbrød, og vi spiste dem som tilbehør til korma. (Har faktisk skrevet om den tidligere her.) Brødene er så klart ferdigstekte, men man kan gjerne pensle dem litt med vann og varme i brødrister eller bråsteke noen minutter i stekeovnen før de skal spises. Det tar ikke lang tid å gjøre dem klare.

Og dere, disse var altså så gode. Eldstejenta og jeg var helt enige. De smakte utrolig ferskt og godt, og jeg har nesten lyst til å kalle konsistensen magisk. Ikke tørr eller seig, bare fantastisk fersk, mjuk og nybakt. Jeg kjente ikke et snev av industripreg og ingen svampaktige tendenser. De er laget på hvetemel, så de inneholder gluten, men de er laktosefrie og inneholder ikke egg. Jeg syntes de hadde bra med smak uten å smake for mye, hvis dere skjønner hva jeg mener. Ikke for salte eller for spisse, men heller ikke pregløse eller tamme. Det er som om de inneholder nok olje til å gi smaken et eget preg, men de er fortsatt beskjedne nok til å inneha rollen som tilbehør til måltidet. Vi spiste opp absolutt alt. Ned til siste lille smule.

OK, det er litt rart å bli så begeistret for et såpass enkelt produkt. Og selvfølgelig kan det hende at vi bare hadde flaks med stekingen av disse her. At det var derfor konsistensen ble så fantastisk. Eller kanskje passet smaken ekstra godt til kormaen og resten av måltidet vårt. Eller kanskje var jeg bare så vanvittig sulten at alt uansett hadde smakt ekstra godt den dagen? Men jeg tror ikke det altså. Disse nanbrødene var de beste jeg har smakt noen gang. Uten tvil. Hvor autentiske de er i fht nanbrød i India vet jeg så klart ikke, men om de er genuine eller litt fornorsket spiller egentlig ingen rolle. Vi likte dem og garanterer mange gjenkjøp. Tommel høyt opp! 😀

Gjenkjøp: Ja

 

12 thoughts on “Håndlaget Nan fra Masalamagic”

  1. Ser godt ut! Må bare anbefale deg å teste ut diplom is sin nyhet, Døla-is. Den kommer i smakene eple og karamell(tror jeg det var), bringebær og ostekake, og blåbærpai. Den blåbærpaivarianten er helt magisk god. Smaker god, gammeldags fyldig iskrem med rause deler bær og deig! 🙂 spent på hva du synes om den 🙂

  2. Har akkurat rukket å bli storfan av karripastaen fra samme merke, så denne var det godt å bli gjort oppmerksom på. Daddelchutneyen jeg syntes å skimte, høres jo og fristende ut – til butikken!

    1. Ja, her ble vi virkelig positivt i overrasket. Er ikke så ofte vi spiser indisk, så når vi først har det må det være ordentlig godt. 🙂

    1. Har kjøpt på meny til nå, men hører at de også har kommet i store Kiwibutikker. Disse hadde de på Meny Vøyenenga.

  3. Lager bare nan fra bunnen vi 😀 Det er lite som slår det, men skjønner at dette er et fint alternativ!

      1. Hm, ja, mulig det. Men er ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg lover.. Kan godt sende oppskrift om du plutselig får lyst til å lage det? 😀

        Samtidig så skjønner jeg at du ikke trenger bake når du finner slike bra erstatninger!

        1. Nei, det er nok ikke vanskelig. Det var bare det med tid, og litt latskap…. Og takk for tilbudet, da sier jeg gjerne fra om jeg skulle trenge oppskrift. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.