På lørdag så jeg en ny serie med fargerike poser fra Santa Maria på Coop. Posene inneholdt sauser med forskjellige smaksammensetninger, og alle så ut til å være inspirert av det latinamerikanske kjøkken. Det var i alle fall det serien het.
Litt uvant med så iøynefallende og fargesterk emballasje, men det kan jo hende det er slik maten er innpakket i Latin-Amerika. Jeg har aldri vært der.
Tydelig at den til venstre, Caribbean Style Sweet & Sour Pineapple Sauce, hadde solgt best. Sikkert spennende den, men vi safet litt og har i dag smakt den lilla og grønne; Peruvian Style Garlic & Tomato Sauce.
Alltid fint med nye middagsretter. Her i huset blir det i alle fall veldig mye det samme om og om igjen, og jeg vet at vi ikke er de eneste. Men det vi prøver må ikke være for sært eller spesielt heller. Da blir det ikke spist ordentlige porsjoner. Dermed virket en tomatsaus med hvitløk ganske trygt på en mandag.
Framgangsmåten her var veldig enkel. Man steker 300 gram kjøtt, fisk eller et vegetaralternativ, heller over sausen og lar det småkoke, og vips er middagen klar. Altså noe alle kan klare. Det står at posen inneholder to porsjoner saus, men jeg regnet med at det ville holde fint til meg og begge barna.
Litt på sparket fikk vi imidlertid også en liten gjest til middag, men det løste jeg ved å bare steke litt mer kjøtt. Det gikk så fint så. Det er dermed litt mer kjøtt en anbefalt til mengden saus, så ha det i bakhodet når dere ser på bildene her.
Det duftet ganske intens tomatsaus da jeg åpnet posen. Man kunne heller ikke unngå å kjenne hvitløken selv om den ikke luktet direkte sterkt. Det kom egentlig en litt uvant eim fra sausen sammenlignet med mer tradisjonelle, europeiske tomatsauser, men det er litt vanskelig å forklare hvordan. Smaken var også annerledes. Den var ganske syrlig, slik som det sure i sursøt saus, samtidig var den varm, men ikke brennende slik som mat blir av chili eller mye pepper. Litt rart siden den faktisk inneholder pepper. Den smakte rundere, litt paprika og nesten fruktig, og den var overraskende god. Tror ikke jeg har spist noe som har smakt likt denne før, så det var egentlig en artig erfaring. Det var noen chunky biter hist og her også, men de var mer synlige på tallerkenen enn merkbare mellom tennene.
Jeg var selvfølgelig spent på hva barna syntes også, siden smaken tross alt var litt spesiell. Men det var ingen grunn til bekymring, Begge to, samt venninnen på besøk, åt med god apetitt. En av dem uttalte til og med at dette var den beste tomatkylinggrytedingsen hun hadde spist.
Oppsummert var dette en typisk norsk variant av mat fra et annet land. Mild og snill, men spennende og eksotisk nok til at vi kan si det smakte utenlandsk. I dette tilfellet latinamerikansk.
Moro at Santa Maria kjører på og lanserer en ny, liten serie synes jeg. Alltid tøft når noen satser. Ser det finnes tilhørende poser med ris i samme serie, tror nok de også må testes etter hvert.
Tips meg gjerne om noen har prøvde andre sauser i denne serien, og så tenker jeg at det helt sikkert blir gjenkjøp av denne om ikke så lenge.
Gjenkjøp: Gjerne
Namnam 😀 Ser at Funlight har sluppet årets smak, Strawberry Passion! Hadde vært gøy om den ble blogget om 🙂 Fort at slik smak blir litt kunstig, men hadde vært flott med en god jordbærsaft!
Har smakt den og den er knallgod! Innlegg kommer.