I går kjøpte jeg en pose med ny pizzapølse på Kiwi. Den heter Salchicha og kommer fra Grilstad.
Jeg hadde aldri hørt om ei sånn pizzapølse før jeg. Kjente ikke til navnet heller, men etter litt googling fant jeg ut det egentlig ikke er en nyhet. Det er pølse på spansk. Festlig. 😂😁
På nettsiden til Grilstad leste jeg at deres Salchicha er ei godt krydret spekepølse, som ikke skulle være for sterk, noe som passet meg bra. Når vi baker pizza må toppingen være spiselig for barna også, ellers blir det fort veldig mye pizza å fortære for a mor.
Siden begge er spekepølser beregnet for pizza, ble det automatisk til at jeg sammenlignet med pepperoni. Som dere ser er salchichaen lysere i fargen, altså mindre orange og jeg kunne tydelig se ulike biter av krydder blandet inn i pølsa. Jeg måtte så klart ta en smak rett fra posen, og kjente straks at den hadde bra med krydder. Uten tvil. Jeg syntes nesten den var litt sterk jeg. Selv om det sto at den ikke skulle være det. Smaken satt igjen i munnen etter at jeg hadde svelget og tiltok nesten litt i styrke, men så forsvant den liksom etter hvert igjen. Det er litt vanskelig å forklare, men den var ikke sterk på en sånn chilimåte, så det prikket og stakk i en liten evighet. Allikevel var den kvass nok til at jeg var bittelitt skeptisk til hvordan det ville gå å servere den til barna, og fikk lyst på noe å drikke for å nøytalisere smaken som satt igjen i munnen.
Ferdig stekt, sammen med de andre pizzaingrediensene, var det imidlertid ingen fare. Da smake salchichaen som en okay, ganske smaksrik spekepølse til pizza, og totalen ble heldigvis ikke for sterk. Jeg vil nok påstå at pepperoni er snillere, og kanskje noe rundere i smaken, men denne her ga litt mer trøkk til totalinntrykket og gjorde at pizzaen fikk en noe voksnere smak. Den var egentlig ganske god, men jeg er usikker på om den klarer å ta plassen fra pepperonien her i huset. Pepperoni har nemlig en ganske knallsterk posisjon. Vi får se.
Må ta med at størrelsen på skivene var veldig bra her. Vanlig pepperoni ender jeg ofte opp med å klippe i to, slik at ikke sneiene skal skape fuss under oppdeling av pizzastykker, men med disse var ikke det nødvendig. Pluss for det.
Jeg er ganske usikker på om det blir gjenkjøp av denne pølsa, men vil ikke utelukke det helt.
Tenker det kan være et bra valg om jeg skal lage pizza til voksne gjester. Og uansett setter jeg som alltid pris på godt utvalg i butikkene, så velkommen skal du være kjære Salchicha.
Gjenkjøp: Kanskje
Synes Grilstad salchicha picante hel er et bedre produkt. Bruker å skjære denne i små terninger, og ha på pizza eller i salater.
Den er ikke noe sterkere enn en vanlig pepperonipølse.
Da må jeg prøve den 🙂