Frivillig, ubetalt reklame
Mens jeg smådesperat venter på flere 2020-nyheter, tenkte jeg å fortelle om et produkt jeg smakte i julen. Kantefølflak med smak av Salt & grøn pepar.
Om noen skulle lure er kanteføl et dialektord for potet. Det kommer fra danske kartoffel, og brukes fortsatt av noen både i Hallingdal og Valdres. Jeg er vokst opp i hus med en halling, og synes derfor dette var litt artig. Egentlig har jeg visst om posene med Kantefølflak ei stund. De dukket som så mye annet opp på Instagram. Jeg fant dem dessverre ikke i noe butikk i området hvor jeg bor, før jeg litt før jul endelig fikk tips om at flere hadde sett dem. Etter hvert dukket de opp på Meny på CC Vest, så da var det bare å handle inn.
Denne chipsen produseres i liten skala og er i hovedsak basert på potet fra Hallingdal. Den kommer i tre smaker, og i tillegg til varianten jeg kjøpte finnes Tyting & rumme (tyting er tyttebær), og Brunost. Jeg burde så klart vært litt vågal og kjøpt sistnevnte, men siden jeg ikke er så glad i brunost, -eller tyttebær for den saks skyld, safet jeg med Salt & grøn pepar. (Næringsinnhold her)
Konsistens var typisk sprø og knasende som på annen kettle chips. Akkurat slik jeg liker. Det var heldigvis nok kraft og fasthet i hvert flak til at det ikke ble masse smuler og bøss når de brakk over. Fint! I tillegg har potetene beholdt skallet på. Det synes jeg også var bra. Smaken overasket meg imidlertid en smule. Jeg kjente salt og jeg kjente tydelig pepper. Det var forventet og godt. Men i tillegg kjentes noe veldig syrlig. Som sitronskall kanskje? Eller noe annet innslag av sitron eller lime? Det var ganske uventet å få en så tydelig tilleggssmak på chips med salt og pepper. Mulig grønn pepper er syrligere enn svart og hvit i seg selv, men jeg mistenkte heller at denne syrligheten var tilsatt med vilje. Jeg fikk også noen merkelige assosiasjoner til honning. Klarer ikke sette fingeren på hvorfor. Totalen ble derfor litt for spesiell for meg, og heller ingen av medsmakerne mine gjorde hallingkast av begeistring. -Men posen ble spist opp, så den var åpenbart ikke så ille heller.
For meg ble denne chipsen mer interessant enn god. Helt greit, jeg synes uansett det er moro når nye produsenter kommer på banen. Jeg heier på utfordrerne.
Må også innrømme at jeg lurer litt på å smake den med brunost etter hver. Sånn av ren nysgjerrighet. Hører fra en ganske pålitelig kilde at den er god. 🙂
Gjenkjøp: Nei
Har du sett den nye Sørlandschipsen med smak av tang? Skal du prøve den?
Har bare sett bilde, ikke in real life enda. Men ja, så fort jeg ser den i butikk må den testes!
Hei.
Vet du om denne bare er å få tak i på Meny-butikkene?
Det vet jeg dessverre ikke. I Hallingdal er de sikkert i mange forskjellige butikker.
Har sett dem på Eurospar ihvertfall, og da kikket jeg ikke etter dem engang, la bare tilfeldigvis merke til dem.
Her er det bare en Sparbutikk, og der hadde de den ikke. Jeg får bare fortsette å lete rundt omkring. 🙂
Hei, har sett en liten pre- nyhet hos coop xtra på Majorstua, nemlig Dent OI! med kirsebær smak. Den var helt OK, fin og sur i starten. Når den syrlige toppingen var borte står en igjen med en litt rar, søt kirsebærsmak. For min del kunne selve pastillen også vært syrlig “i seg selv”, ville nok blitt stamkunde da. Sånn som den er nå, vil den nok ikke bli fast inventar i pastillverdenen min Men pluss for at en norsk produsent tør satse på “godteri” med kirsebærsmak…..Alt for lite av det her i Norge!
Hilsen ei som ❤️airheads
Tusen takk for tips. 🙂 Den kom i høst faktisk, så jeg har testet den, – men takk uansett. Si i fra om du ser noe mer!
http://www.consuming.no/2019/11/dent-oi-cherry/